KULTURDETEKTIVEN

Velkommen til KulturDetektiven - din bisidder, som kan hjælpe dig med at navigere gennem junglen af jeres virksomhedskultur og samarbejdet med jeres internationale medarbejdere!

Hensigten er at afsløre hemmelighederne bag, hvordan forskellige kulturer påvirker arbejdspladsen og er med til at udvikle samspillet mellem medarbejdere fra hele verden. Lad KulturDetektiven hjælpe dig med at knække koden til et mere effektivt og harmonisk arbejdsmiljø, hvor kulturelle forskelle bliver en styrke og ikke en hindring. Lad os sammen udforske, lære og ikke mindst grine lidt undervejs.

Vi er sammen eksperter i at afsløre de skjulte skatte og sjove snørklede forviklinger bag de kulturelle forskelle på jeres arbejdsplads. Med et kig gennem vores lup på det daglige samarbejde og en god portion humor er vi klar til at hjælpe dig med at knække koden til en endnu mere mangfoldig, harmonisk arbejdskultur. Lad os sammen opdage og lære.

Arbejdskultur omfatter mange elementer, som alle kan have indvirkning på, hvordan det daglige samarbejdsmiljø udvikler sig.

Arbejdskulturer har nogle karakteristika, der kan variere fra land til land - hver virksomhed og hvert team kan have sin egen unikke tilgang til arbejdskultur - men alligevel deler vi flere fælles træk:

Hierarki: I mange lande, men nok mest i østeuropæiske lande, har virksomheder ofte tydelige hierarkier, hvor respekt for autoriteter og ledelsesstrukturen er vigtig.

Arbejdsmoral: Generelt er der en stærk arbejdsmoral i mange organisationskulturer, hvor hårdt arbejde og engagement værdsættes højt.

Relationer: Relationer spiller en stor rolle i stort set alle sammenhænge, hvorfor opbyggelsen af tillid over tid ofte er afgørende for succes.

Respekt: Respekt for ældre, erfarne kolleger og autoriteter er en vigtig del af mange arbejdskulturer.

Alle emner, som det kan være formålstjenligt at have fokus på, når det daglige samarbejde skal optimeres.


Jane Elgård Petersen

KULTURDETEKTIVEN